Forløb

Kabeldimensionering med IGE+XAO

Se eller gense et webinar, i to dele, om Kabeldimensionering med IGE+XAO

Dansk El-Forbund Ungdom og Dansk El-Forbund inviterede i marts, 2022 til spændende diskussioner om Kabeldimensionering i samarbejde med IGE+XAO. Det blev til to temamøder om emnet, som du kan se eller gense her.

Forløbet består af tre moduler: 

Modul 1 - Kabeldimensionering, part 1

Modul 2 - Kabeldimensionering, part 2

Modul 3 - Evaluering

Modul 1 - Kabeldimensionering, part 1


Formålet med dette modul er at tilegne sig viden om, hvilke regler og normer du skal bruge når du skal dimensionere en bolig. Efter modulet vil du kunne kende forskel på de forskellige begreber såsom ordsystemer, overgangsmodstand, korrektionsfaktorer, oplægningsformer, kortslutningsforhold, kortslutningskarakteristika. I videoen vil der også blive kigget på, hvilke belastninger man skal bruge, hvis man beregner som standarden foreskriver.

Part 1

 

 

 

Modul 2 - Kabeldimensionering, part 2


Formålet med dette modul er at få en forståelse for den praktiske verden kontra den teoretiske. Der ses på samtidighedsfaktorer, og om det er muligt at belaste en bolig som standarden foreskriver. Må man anvende samtidighedsfaktor når man dimensionerer boliger? Derudover vil der blive kigget på sikrings downgrading, konsekvenser ved 100% belastning, hvordan andre lande dimensionere samt hvilke belastninger og strømme man særligt skal være opmærksom på i fremtiden.

Part 2

 

 

 

Modul 3 - Evaluering


Du er nu kommet til vejs ende i forløbet, og vi vil rigtig gerne have din feedback, så vi kan gøre det endnu bedre. Derfor håber vi, at du vil besvare et kort spørgeskema.

Besvar spørgeskema

På forhånd tak!